Kiinalaisen pyöräkoneenn alusta valmiina kasattavaksi. Näissä tuntuu aikamoisia eroja olevan eri valmistajilla. Mitä näitä kyselin. Yksi ero joka tulee lähes samanluokan kuormaimien painosta heti mieleen noin 700 kg. Joku painaa 3000 kg ja minulle tuleva kuormain 3700kg. Tulisko painoo heti jytäkämmistä akselistoista, puomistoista ja muista varusteista.

Kuormain tarvii vähän massaakin et voi nostaa ja puskee jotakin, ettei nyt mene ihan suttailuksi.

Yksi valmistajan nimi nousi aina esiin, kun mainitsi, että teidän kuormain on liian kallis suomeen. Kysyivät että paljon saisi kuormain maksaa varusteilla ja viikon sisään tuli uusi tarjous. Ovelinta oli,että monet tarjoovat halpaan hintaa yhden valmistajan tuottetta ja kysyin mistä hinta tipahti 2000 dollaria, niin tuli vastaus että heikennetään laatua.

Ps. Kuvan alusta ei ole halpis tuote, vaan minulle tulevassa kuormaimessa on samanlainen tehtaan oma kasaama alusta.

Selostin tehtaalle, että takuuseen pitää osat tulla, sit laatu pitää olla vähintää hyvää jos meinaa Suomeen kuormaimia myydä. Kiinalaisille tuntui monella olevan tapa, että kun saadaan vain Suomeen tavaraa myytyä. Kyselin näitä kuormaimia ainakin 15 tehtaalta ja myyjältä ja päädyin tähän mikä mulle nyt tulossa. Tarvitsen laitetta itsekin vähän maansiirto ja lumi hommissa, ettei sen puoleen huonoa halua ostaa. Näkemättää tuotetta ja ajamatta niin kaikki on tosi hankalaa. Kyseinen tehdas kasaa itse laitteen ja sanoi, että heidän tuote on vuoden takuulla. Kiinassa takuut yleisesti kuulemma vain 3-6 kk. Kerroin myös, että Suomessa takuun täytyy olla hyvä ja vaikka lisä hinnasta vuosi lisää. Näin päästiin siitäkin asiasta sopuun. Pyysin merkkilaatasta kuvaa CE hyväksynnästä pyöräkuormaimesta ja sen moottorista, niin taas nousi halvoissa kuormaimissa yksi valmistaja yli muiden esiin. Jälkikäteen olen kuullut monelta taholta, että kyseinen yritys tekee juuri halpis tuotetta mm alustan ja varustelun osalta. Siksi olen sen kiertänyt kaukaa ja niiden tarjoukset. Monia tarjouksia tuli vielä kaupan teon jälkeenkin ja tiedustelivat, että minkä yrityksen tuotteet ostin. Pitivät yritystä hyvässä maineessa ja kiittelivät kun kerroin minkä kuormaimen olen ostanut vaikkein heidän tuotetta ostanutkaan. Kiinalaiset vaikuttavat aika kohteliailta. Kaikkeen olen panostanut aikaa ja tosiaan yrittänyt 2 kuukautta selvittää, että tulis hyvä kuormain. Tehdas sanoi, että palautetta saa ja pitää antaa, jos parannettavaa löytyy. Konetta ehdottelin, että jos tehokkaampaa saisivat Suomi käyttöön, mut tämä Suomi päästö niitä tehoja rajoittaa Euro 3. Ensi vuonna vaan pakokaasulaki Suomessa kiristyy tieliikennemalleja kohtaan.

Miksi ostaa Suomesta vanhaa loppuun ajettua kalustoa jos voi saada uuden kuormaimen lähes samalla rahalla ja hyvillä varusteilla. Kiinalaisten laatukin parantunut ja paranee kokoajan. Kilpailu siitä huolen pitää. Kiinassa tehdään vielä käsityötä paljon eikä robotit pikku tehtailla pyöri.Tämäkin suurimmaksi osaksi tehty käsi työnä, kun kyselin asiasta.

Tuleehan sieltä Volvot ja osa Mersuistakin. Mersusta en tiedä sen laatua, mut Volvosta kehuttiin Tekniikan Maailmassa,että käsityönosuus on parantanut laatua. Toivoin myös, että näin on myös ostamassani olevassa kuormaimessakin.